Inici » Actualitat » Creació d'Empreses

CREACIÓ D'EMPRESES 07/11/2012

Slab, Pipipop i Quality Test guanyen els premis Reus a la creació d'empreses

La Cambra col·labora en la concessió d'aquests premis que es lliuraran durant la jornada d'emprenedoria del proper 20 de novembre

Slab, Pipipop i Quality Test guanyen els premis Reus a la creació d'empreses

L'empresa Slab Sala d'Escalada és la guanyadora dels IX Premis Reus a la Creació d'Empreses pel seu projecte de rocòdrom, un negoci pioner a la demarcació i que ofereix 500 metres quadrats escalables. El segon premi se l'emporta l'empresa Pipipop, que comercialitza un producte nou perquè les dones puguin fer les seves necessitats fisiològiques urinàries en situacions de mobilitat reduïda. El tercer premi s'ha atorgat a Qualitytest, una empresa que realitza certificacions de qualitat per a vehicles d'ocasió.
Premis Reus a la Creació d'Empreses
Acte de presentació dels guanyadors Premis Reus a la Creació d'Empreses
Georgina Giné

En aquesta edició dels Premis Reus, una setantena d'empreses han presentat la seva idea de negoci. Slab Sala d'Escalada ha estat l'empresa guanyadora pel seu tarannà emprenedor i pedagògic. La sala està dissenyada per a poder reproduir les diferents modalitats d'escalada que es poden trobar a l'aire lliure, com plaques, desploms, fissures o rampes.

També s'hi ofereixen cursos i, a més, la sala està homologada per a poder acollir proves del campionat de Catalunya i d'Espanya d'escalada. El seu emprenedor va tenir aquesta idea fa uns 6 anys però fins fa un any no va començar a escriure el seu pla d'empresa.

El segon premi és per a Pipipop, una marca registrada i que comercialitza un producte original dissenyat per la reusenca Carolina Cochs. El producte és una peça de roba interior de cotó amb una pròtesi de silicona perquè les dones puguin fer les necessitats fisiològiques urinàries en situacions difícils, com en dones d'edat avançada o amb malalties com l'obesitat mòrbida. A més, també es podrà utilitzar per a les que practiquen esports d'aventura.

Per altra banda, el tercer premi se l'emporta Qualitytest, que es dedica a fer certificacions de qualitat per a la gent que es vol comprar un vehicle de segona mà. Disposa d'un cotxe-taller que es desplaça a qualsevol punt de Catalunya i revisa 80 punts clau que determinen l'estat del vehicle. A més, també es poden saber si té multes pendents, embargaments, entre altres aspectes.

El guanyador del primer premi s'emporta 5.000 euros, el segon rebrà 2.000 euros, i el tercer, 1.000 euros. Tots tres guardonats tindran la possiblitat d'establir-se a Redessa, a Concactiva de Montblanc, el Centre de Negocis CINMS de la Sènia o de la Ribera d'Ebre, amb una bonificació del 50% del preu del lloguer durant el primer any. Els premis s'entregaran durant la X Jornades d'Emprenedoria, que se celebraran el proper 20 de novembre.

(font: www.reusdigital.cat)