Inici » Actualitat » Creació d'Empreses

CREACIÓ D'EMPRESES 21/7/2015

Oberta la Convocatòria dels Premis ReusEmpresa 2015

Amb la col·laboració de la Cambra, els guardons volen reconèixer noves iniciatives empresarials

Oberta la Convocatòria dels Premis ReusEmpresa 2015

L'Ajuntament de Reus, amb la col·laboració entre d’altres de la Cambra de Comerç de Reus, convoca mitjançant Reus Desenvolupament Econòmic SA (Redessa) una altra edició dels Premis ReusEmpresa 2015, un concurs que guardona els tres millors nous projectes empresarials de la demarcació amb l'objectiu de promoure la creació d'empreses i, conseqüentment, la proliferació de llocs de treball. Les bases del concurs, dirigit a aquells que iniciïn o hagin creat la seva empresa el 2015 a la demarcació de Tarragona, ja estan publicades des d'aquests dilluns 20 de juliol al web de Redessa.

El primer premi constarà d'una dotació econòmica de 3.000 euros, mentre que el segon i el tercer se n'emportaran 2.000 i 1.000 respectivament. A més,  els participants poden fer un curs gratuït a la URV per elaborar el Pla d'empresa i rebre assessorament personalitzat. Els projectes guanyadors podran començar l'activitat gaudint de bonificacions durant els primers cinc anys a diversos vivers d'empreses del territori. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza, ha afirmat que totes aquestes facilitats fan que "els premis ReusEmpresa siguin una oportunitat per a persones o equips amb idees per crear la seva pròpia empresa, innovar i generar ocupació".

Aquells que vulguin participar en els premis han de ser persones que hagin inciciat o iniciïn l'activitat empresarial el 2015. El projecte ha d'estar ubicat a la demarcació de Tarragona i s'haurà de realitzar abans que acabi l'any en el cas que rebi un premi. El termini per inscriure's als Premis ReusEmpresa 2015 finalitza el 13 d'octubre. Diversos membres de l'Ajuntament de Reus, Redessa, la URV, la Cambra de Comerç de Reus, SECOT i Reus Tarragona Business Angels formaran el comitè que avaluarà els projectes la segons quinzena d'octubre. Els finalistes s'anunciaran la primera setmana de novembre. 

Formació per als participants i bonificacions pels guanyadors 

El curs de formació gratuït que podran realitzar a la URV els participants al concurs, tal i com indica el conveni signat entre el consistori i la universitat tarragonina, té l'objectiu d'ensenyar com fer una redacció correcta de la memòria del Pla d'Empresa i de l'estudi de viabilitat econòmica. Les persones que s'hi inscriguin també comptaran amb tutories personalitzades amb professors de la URV, professionals de Redessa, la Cambra de Comerç de Reus, Reus Tarragona Business Angels i SECOT, un cop hagi finalitzat el curs.

La bonificació que obtindran en el lloguer els tres projectes guanyadors constarà d'un 50% el primer any, un 40% el segon, 30% el tercer, 20% el quart i 10% el cinquè any als vivers de Redessa 1 i TecnoRedessa, Concactiva, el Viver de Celleristes de la Conca de Barberà, al Centre la Ribera de Flix o al Centre de Negocis de La Sènia, fruit dels acords vigents amb REDESSA.

Els premis es lliuraran en les Jornades Ocupa't i Emprèn

 

Els guardons dels Premis ReusEmpresa 2015 s'entregaran en el marc de les Jornades Ocupa't i Emprèn, organitzades per l’Ajuntament de Reus, a través de Redessa i l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, juntament amb la Cambra de Comerç, la Fundació URV, SECOT, Reus Tarragona Business Angels i Ticnova SA. Aquestes jornades enguany tindran lloc el dijous 19 de novembre de 2015. Cal dir que en l'edició anterior, els projectes guanyadors van ser 'Waitless', d'Adrián Barriuso; 'Cuïc SCP', de Jordi Escolà i 'Laserlab 3D SCP', d'Enric Ávila.