Inici » Actualitat » Tràmits administratius

TRÀMITS ADMINISTRATIUS 02/12/2015

Lliurament de Premis de la Ganxet Pintxo de Tardor

Un total de 10 establiments han estat reconeguts en el conjunt de les diverses categories.

Lliurament de Premis de la Ganxet Pintxo de Tardor

Aquest matí s’ha realitzat, a la sala Llotja de l’edifici corporatiu de la Cambra, el lliurament de guardons de la Ganxet Pintxo de Tardor 2015. En total, en les diverses categories, s’han reconegut a deu establiments. L’acte ha comptat amb la participació del President de la Cambra, Isaac Sanromà; de la presidenta del CNL de l’Àrea de Reus, Dolors Sardà; del delegat de DAMM a la demarcació, Jordi Gispert; de la representant de la DOP Siurana, Montse Gelonch; i del coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista.

Aquesta és el quadre d’honor de la Ganxet Pintxo de Tardor:

PREMI POPULAR resultant de les votacions dels clients de la ruta. Es reparteixen els establiments en tres corones concèntriques per afavorir la igualtat d’oportunitats per tots els participants.

Flaps Cafè per Flaps Pintxo

Bar Cantàbric per la Tapa mixta

Rosa dels Vents per Truja coqueta

 

PREMI PROFESSIONAL que atorga el Jurat professional de la Ganxet Pintxo Tardor 2015

L’Unik per Niu de Bosc

El Campanaret per Broqueta Provençal

Il Cuore per Minicalzone TNT

 

PREMI de la DOP SIURANA a les millors tapes elaborades amb l’Oli Siurana.

Cal Massó per Patata rostida amb Mandongo de Reus

Mantakau (Forn Sistaré) per la Pizza daurada dobla malta amb ceps

 

PREMI DAMM a la tapa que millor marida amb la cervesa Estrella Damm.

Més que tapes per Nipó.cat

 


Premi GANXET LLENGUA

 

La Taverna Despertaferro  ha estat distingida amb el premi Ganxet Llengua, que reconeix, en el marc de la ruta de tapes Ganxet Pintxo, aquells establiments que destaquen en l'ús del català en l'atenció al públic.

Aquest premi, impulsat pel CNL i atorgat per votació popular, ha reconegut ja  anteriorment set establiments participants en el certamen gastronòmic de la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L'Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou i As de Copes.

La Taverna Despertaferro és establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua.

De fet, arran de la Ganxet Pintxo, la xarxa de bars i restaurants col·laboradors en el Voluntariat per la llengua a la ciutat de Reus ha anat augmentat. Ara mateix, hi ha més 40 establiments del sector que garanteixen que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per tant, són establiments amb un compromís de fer del català la llengua de convivència de Catalunya.

 

El Centre de Normalització Lingüística col·labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen per garantir-ne la qualitat lingüística.