Inici » Actualitat » Comerç

COMERÇ 07/6/2015

La Reus Viu el VI 2015 compleix les expectatives inicials

La setena edició de la fira de les DO de l'àmbit de la Cambra arriba als 11.000 packs de tast venuts.

La Reus Viu el VI 2015 compleix les expectatives inicials

La REUS VIU EL VI 2015 ha tancat portes aquest vespre havent complert els objectius inicials, arribant a les xifres de l’any passat, amb gairebé 11.000 packs de tast despatxats. Pel que fa a les degustacions gastronòmiques, se’n n’han servit prop de 30.000. La coincidència d’avui diumenge amb la festivitat de Corpus ha servit per incrementar notablement la presència de públic en el darrer dia de fira.

El certàmen, per tant, ha mantingut la seva capacitat d’atracció, mantenint-se en els nivells de màxims d’aquestes últimes edicions, malgrat la dura competència de la final de la champions d’ahir dissabte que podia haver condicionat l’afluència de públic. El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut destacar “l’esforç de l’organització per intentar aprofitar aquesta amenaça i convertir-la en una oportunitat, amb la instal·lació de la pantalla LED que ha permès seguir en directe aquest esdeveniment”. Una pantalla de 21m2, la més gran que s’ha instal·lat mai a Reus amb aquesta tecnologia, i que ha permès, durant els tres dies del certamen, enriquir la programació de la fira amb l’emissió de diversos documentals vinculats al món el vi de casa nostra.

Pel que fa a la fira, Sanromà també ha volgut subratllar la plena consolidació del certamen com el gran aparador dels cellers del territori i la feina que, des de l’organització, s’està realitzant per projectar internacionalment aquesta convocatòria. “Enguany hem pujat un esglaó més, amb la inauguració per part del Cònsol del Japó i la presència d’una missió de prescriptors nord-americans especialitzats en enoturisme. A tot plegat cal afegir, per segon any consecutiu, la presència d’un celler estranger. És evident que la fira es converteix en una porta oberta al món amb tot el que això implica” ha destacat el president de la Cambra que també s’ha felicitat de les bones sensacions que ha deixat la presència del primer celler català convidat, el Bouquet d’Alella. Una experiència que, per Sanromà, “tindrà continuïtat en pròximes edicions. Des del primer dia aquest certamen ha estat generós amb el món del vi, i és bo tenir aquesta deferència amb d’altres cellers catalans, convidant-los a participar al certamen. Són experiències que ens enriqueixen a tots”.

Destacar per últim l’èxit de la ruta REUS BRESSOL DEL VERMUT que s’ha presentat coincidint amb la Reus Viu el Vi i que ha tingut el seu Km0 a la mateixa fira. De fet s’han esgotat totes les places disponibles durant els tres dies de programació.