Inici » Actualitat » Comerç

COMERÇ 14/11/2016

La Ganxet Pintxo de Tardor supera les 220.000 tapes en 10 dies d'intensa activitat

La campanya de donació de sang assoleix una fita extraordinària: dijous el Banc de Sang de l’hospital va registrar la major quantitat de donacions fetes en un sol dia de tota la seva història.

La Ganxet Pintxo de Tardor supera les 220.000 tapes en 10 dies d'intensa activitat

 La Ganxet Pintxo de Tardor ha tornat a demostrar la seva capacitat d’atracció en aquesta edició de tardor que ha coincidint amb la celebració del seu cinquè aniversari. En total s'han superat les 220.000 tapes servides, una xifra molt similar a la registrada en les últimes edicions. L’activitat als establiments participants ha estat constant, i s’ha de destacar la gran afluència de públic registrada dissabte passat, coincidint amb la celebració de la Fira de l’Oli de la DOP Siurana. Les sinèrgies generades entre ambdues convocatòries han tornat a donar el seu fruit, el que serveix per refermar la idoneïtat de fer coincidir activitats d’aquesta envergadura que, lluny de restar, són capaces de retroalimentar-se i d’incrementar el seu impacte.

 

Però més enllà de les tapes servides, i de la qualitat de les mateixes que ha estat molt ben valorada per la clientela, des de la Cambra es vol destacar la capacitat de la Ganxet Pintxo de generar, al seu voltant, iniciatives d’alt valor afegit. És el cas de la campanya de donació de Sang que s’ha realitzat per tercer any consecutiu i que en aquesta edició ha assolit una fita extraordinària: dijous es van registrar més de 130 donacions. Mai abans a l’hospital s’havien produït tantes donacions en un sol dia, el que ha permès superar la xifra de les 400 donacions durant tot l’operatiu. A destacar en aquest àmbit solidari que els perfils a les xarxes de la Ganxet Pintxo continuaran fent difusió, durant les properes setmanes, de la campanya endegada des de l’AMPA del col·legi Joan Rebull per demanar donacions de medul·la òssia arran de la leucèmia diagnosticada a l’alumne de P5, l’Adrià Bergadà. 

 

Pel president de la Cambra, Isaac Sanromà, aquesta realitat demostra que la Ganxet Pintxo és “un acte de ciutat amb el que tot això implica. En 5 anys hem estat capaços de generar un operatiu d’un altíssim valor afegit. I no és únicament mèrit de la Cambra. L’aportació d’institucions, entitats i patrocinadors ha estat determinant, a l’igual que l’entusiasme dels establiments participants. Sense tots aquests suports no s’explicaria l’aposta que ha fet la ciutadania per la ruta en totes les seves manifestacions i que ha servit per situar la Ganxet Pintxo com un referent obligat en el calendari ciutadà”.

 

Per tot plegat Sanromà ha volgut destacar la importància de la festa del cinquè aniversari que es celebrarà dijous al restaurant Bella Italia a les 20.00h. Un acte que servirà per agrair a tots aquells que han fet confiança per la ruta durant aquestes primers onze edicions.

 

La Cambra ja treballa hores d’ara en la preparació de la ruta de primavera del 2017, la que serà la dotzena edició de la ruta de tapes. I com sempre amb voluntat de generar complicitats per convertir l’esdeveniment en un gran acte de ciutat. Com ja es va anunciar dijous passat, l’organització obrirà un banc d’idees per rebre propostes d’aquelles entitats que vulguin aprofitar la Ganxet Pintxo per difondre les seves activitats. És el cas, per exemple, de la col·laboració amb el festival ACCENTS que s’ha establert en aquesta edició.

 

 

La GANXET PINTXO TARDOR 2016 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el patrocini d’Estrella DAMM, el suport de l’Ajuntament de Reus, i les col·laboracions de la DOP Siurana, el CF Reus Deportiu, el Centre de Normalització Lingüística, el Banc de Sang, el Centre d’Art Cal Massó, el Bravium Teatre,  l’Associació d’Hosteleria de Reus i Baix Camp, la Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus i l’agència REUS PROMOCIÓ.