Inici » Actualitat » Creació d'Empreses

CREACIÓ D'EMPRESES 18/11/2014

FiraReus acull la jornada OCUPA'T I EMPRÈN

Amb el suport de la Cambra, la sessió ha servit també per lliurar els premis REUS EMPRESA

FiraReus acull la jornada OCUPA'T I EMPRÈN

Prop de 440 persones han participat al llarg d'aquest dimarts al matí a la Jornada Ocupa't i Emprèn 2014 organitzada per REDESSA, l’Ajuntament de Reus, la URV, la Cambra de Comerç de Reus, Reus Capital de Negocis SCR, Redessa, SECOT i l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell. 

L'edició d'enguany, especialment centrada en la recerca de feina sense oblidar el caràcter emprenedor de la ciutat, ha acollit diferents perfils professionals entre estudiants, empresaris i gent en situació d'atur que han volgut assistir a la jornada per participar als diferents tallers programats de forma simultània en els quatre espais habilitats. 'Com redactar un CV amb impacte', 'Primeres passes per crear un pla d'empresa' o 'Treballar a l'estranger' han estat alguns dels tallers organitzats per la jornada d'aquest dimarts i que han estat impartits per professionals del territori com Maria Aragonès, Marta Tena, Marta Garriga, Pere Segarra, Gemma Vallvé, Carles Porté, Bibiana Villa,  Agustí López, entre d’altres.

Entre les principals novetats d’aquest 2014, cal destacar la sessió de networking d'empreses on hi han participat una quinzena d'emprenedors i els diferents estands que han assessortat de forma indivual a tots els interessats amb la finalitat de trobar noves alternatives i opcions laborals en funció de cada perfil.

En clau política, el regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació, Marc Arza, ha assegurat que la participació obtinguda enguany "pràcticament duplica el nombre d'inscrits en l'edició anterior." Arza ha explicat que "el nou format d'aquesta edició i l'encert en les temàtiques seleccionades han encaixat perfectament amb una necessitat social i laboral". L'any 2013 es van inscriure unes 230 persones.

Estudiants, empresaris i professionals de tots els sectors

De fet, pocs minuts abans de les 9 del matí han començat a arribar el primers estudiants que no han volgut perdre's l'ocasió de rebre assessorament sobre seu futur professional. El foyer de firaReus s'ha omplert de gent arribada de diferents punts del territori amb ganes d'aprendre i conèixer noves formes d'orientar el seu futur professional

Un cop acabada la sessió plenària 'El futur del treball: nous reptes per a l'ocupació' a càrrec de Santiago Garcia i Jordi Serrano, s'ha dut a terme el lliurament dels premis ReusEmpresa2014 i Premis FP ReusEmpresa 2014. El regidor Marc Arza i la regidora d'Ensenyament al consistori, Maria Dolors Sardà, han estat els encarregats de lliurar alguns dels premis juntamnt amb la resta d'organitzadors.

Durant aquesta edició, REDESSA ha fet un pas endavant  a nivell tecnològic. Així, aquesta sessió plenària s'ha pogut seguir en streaming gràcies a la col•laboració amb el portal d'informatius DelCamp.cat. A més, les xarxes socials de Redessa han fet un especial seguiment de tota l'activitat feta al llarg del matí sota el hashtag #joie2014