Inici » Actualitat » Tràmits administratius

TRÀMITS ADMINISTRATIUS 01/6/2015

Del 5 al 7 de juny es celebrarà la Reus Viu el Vi 2015

Aquesta matí s'ha presentat la setena edició de la fira de les DO de la Cambra de Reus al Museu del Vermut

Del 5 al 7 de juny es celebrarà la Reus Viu el Vi 2015

La fira del vi de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra comptarà enguany amb la presència de 30 cellers que delimitaran tot el perímetre de la plaça de la Llibertat. Una oferta que es complementarà amb la tradicional proposta gastronòmica, amb la presència de nou proveïdors vinculats a diverses marques de referència de la ciutat, amb una àmplia representació d’establiments participants a la Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, organitzada per la Cambra. Els estands gastronòmics ocuparan la coca central de la plaça. Són xifres de participació idèntiques a les de l’any passat, el que demostra la consolidació de la fira en unes dimensions i proporcions adequades a les possibilitats del certàmen. Dels celler participants, un 25% són nous en relació a l’última edició, el que permetrà al client habitual de la fira descobrir noves propostes vinícoles. En total el visitant podrà escollir entre més d’un centenar de referències de vins, caves i vermuts.

L’any passat la fira del vi va superar els 11.000 pacs servits. Pel que fa a les degustacions de menjar se'n van despatxar prop de 31.000.

LA MECÀNICA DE LA FIRA 

La mecànica de la fira serà l’habitual. El visitant podrà adquirir, al preu de 13 euros, un pack de tast format per copa, portacopes, catàleg, els cinc tastos de vi i el regal de la fira al que s’hi pot accedir tastant, com a mínim, un vi de cada Denominació d’Origen. És el joc de la ROSA DE REUS/LA ROSA DELS VINS que es fa cada any i on els diversos cellers van enganxant els logos de les respectives DO en cadascun dels pètals de l’emblema de la ciutat. Enguany el regal serà el barret oficial del certamen. 

Pel que fa a la gastronomia, el visitant podrà adquirir els populars Vinxets al preu unitari de 2,5 euros i que permeten accedir a les diverses tapes. A més enguany és poden adquirir l’agrupació de cinc Vinxets al preu especial de 12 euros i endur-se, de regal, una degustació de Cafè Brasília, empresa que enguany també ha volgut ser present amb estand propi a la fira.

Els horaris de la fira seran divendres i dissabte de 17.30 a 23.30 i el diumenge de 17.30 a 22.00 hores. 

EL CÒNSOL GENERAL DEL JAPÓ INAUGURARÀ LA FIRA

 

Enguany l’encarregat de donar el tret de sortida serà el Cònsol General del Japó, Hiroyuki Makiuchi. Com cada any l’acte inaugural, que es realitzarà el primer dia de fira, el divendres 5 a les 19.30, comptarà amb la presència d’un element festiu de la ciutat. En aquesta ocasió els encarregats de sostenir la cinta inaugural seran els gegants japonesos atenent la procedència de l’inaugurador. La invitació dels japonesos també vol servir per recordar la figura del seu creador, l’escultor Ramon Ferran, desaparegut el passat mes de gener. Un artista que va realitzar diverses creacions per la Cambra.  

LA FIRA, PER SEGON ANY CONSECUTIU, S’INTERNACIONALITZA AMB UN CELLER FRANCÈS CONVIDAT, DOMAINE DE NIDOLERS.

Per segon any consecutiu la fira té caràcter internacional. D’acord amb els Consells Reguladors de les diverses Denominacions d’Origen del territori, l’organització ha convidat en aquesta ocasió a un celler francès. Es tracta del Domaine de Nidoleres de Tressera, al Rosselló. És un dels més prestigiosos de la Catalunya Nord i elabora els seus vins sota el paraigua del  Conseil interprofessionnel des Vins du ROUSSILLON.

Amb una tradició ancestral, és una explotació vinícola familiar amb més de vuit generacions dedicades al conreu d’aquestes terres. La finca té 50 hectàrees, de les quals 25 són vinyes classificades amb Denominació d’Origen. 

El Celler només elabora els vins per dret amb les soques mediterrànies, com ara Mourvédre, Syrah, Carignan, per donar vins negres tallats i picants, garnatxa i moscatell d’Alexandria revelen aromes de mel, fruites confitades i cítrics donant uns vins dolços i naturals realment excepcionals.

El Celler també ha impulsat una àmplia oferta enoturística al voltant de la seva producció vinícola.

PER PRIMERA VEGADA ES CONVIDA A UN CELLER D’ARREU DE CATALUNYA

Fent nostres les suggerències de l’Incavi, i amb la voluntat de descobrir l’ampli tresor vinícola del país, enguany també s’ha convidat a un celler català. En aquesta ocasió es tracta del Bouquet d’Alella que elabora els seus vins sota el segell de la DO Alella. 

El Celler és el resultat de l’aventura que els germans Cerdà vam emprendre amb valentia l’any 2010, marcats per la tradició heretada del seu pare -Antoni Cerdà, present a la masia i les vinyes i la il·lusió per elaborar un producte modern, de qualitat, amb una imatge de futur.

Jugant amb el nom de la finca familiar –Can Boquet– i el terme bouquet, el mot francès que designa els aromes que desprèn el vi, Bouquet d’Alella impulsa d’una banda la producció i venda de vins ecològics de qualitat i per l’altra la promoció de les nostres experiències vitivinícoles amb una aposta ferma per l’enoturisme a tan sols 15 km de Barcelona.

EL COMPLEMENT LÚDIC DE LA FIRA SERÀ UNA PANTALLA LED DE 21m2, LA MÉS GRAN QUE S’HAGI VIST MAI A REUS, QUE SERVIRÀ TAMBÉ PER FER EL VI DE CHAMPIONS AMB L’EMISSIÓ DE LA FINAL DE LA COPA D’EUROPA DE FUTBOL

En la línia de complementar l’oferta de la fira, enguany l’organització ha decidit instal·lar una pantalla LED de 21m2 a l’espai de l’escenari. Aquesta instal·lació, la més gran d’aquestes característiques que mai s’hagi vist a Reus, servirà per emetre diversos continguts enoturístics durant els tres dies del certamen. D’aquesta manera la fira també vol servir d’aparador de les possibilitats turístiques que ofereixen els nostres cellers. Aprofitant la pantalla, el dissabte 6 al vespre es realitzarà el VI DE CHAMPIONS amb l’emissió de la final de la màxima competició continental de futbol.

PRESENTACIÓ DE LA RUTA REUS BRESSOL DEL VERMUT

Com ja va succeir l’any passat, la fira compta amb una presència destacada d’elaboradors de vermut. I en aquesta línia de promoció del producte, la REUS VIU EL VI es convertirà en el KM0 d’una nova iniciativa que vol posar en valor la història, la tradició i la cultura del vermut a la nostra ciutat. Així durant la fira es realitzaran les primeres sessions de la Ruta Reus Bressol del Vermut, impulsada pel Còdol Educació i que compta, entre d’altres, amb el suport de Vermuts Miró i de la mateixa Cambra. La ruta, que s’incorporarà a l’oferta de visites guiades que ofereix el patronat de turisme, permetrà al visitant conèixer i reconèixer diversos espais ciutadans vinculats a l’elaboració del vermut de Reus, un autèntic passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut.

El visitant a la fira tindrà gaudirà d’un descompte especial del 50% sobre el preu habitual per fer la ruta. 

EL CARTELL DE LA FIRA, UNA CREACIÓ DE L’ESTUDIANT DE LA URV, MELÀNIA MÀRMOL

L’organització ha confiat a una estudiant de quart curs del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la URV, Melania Màrmol, el disseny d’aquest cartell amb una premissa bàsica, la de jugar amb el logo de la fira que va crear, l’any passat, el dissenyador Jordi Romero. En paraules del president de la Cambra, Isaac Sanromà, s’ha buscat “donar l’oportunitat a una persona jove, en procés de formació, de crear el cartell de la fira jugant amb la creació d’un dissenyador plenament consolidat com és el Jordi Romero. Una curiosa combinació del talent d’una persona experimentada i la creativitat d’una estudiant de la nostra universitat”. 

Sanromà ha volgut destacar que la confiança en la jove dissenyadora vol servir, també, per refermar “l’interès de la fira d’apropar-nos al públic jove. Un dels esforços del certamen ha estat, sempre, el de procurar per atraure a aquesta mena de públic. Fa dos anys, i sota el mestratge del René Barbier, vam generar una acció molt aplaudida pel sector, la del “Vi de joves per a joves”. Ara recuperem aquest línia argumental a la fira, confiant el cartell a una creadora de poc més de vint anys que simbolitza els joves d’aquesta franja d’edat -compresa entre els 18 i els 30 anys- que els hi costa introduir-se en l’apassionant món del vi”.

 

 

 

RELACIÓ D’EXPOSITORS

DO CELLER

PRIORAT Bodegues de Muller

PRIORAT Cap de Ruc-Celler Ronadelles

PRIORAT Casa Gran del Siurana

PRIORAT Celler Clos Galena

PRIORAT Celler Hidalgo Albert

PRIORAT Celler Sabaté

PRIORAT Celler Tane

PRIORAT Cellers Unió

PRIORAT Vinoteca de la Reserva

DO TARRAGONA Bodegues de Muller

DO TARRAGONA Celler Mas del Botó

DO TARRAGONA Cellers Unió

DO TARRAGONA Facultat d'enologia Finca i celler experimental de Mas dels Frares URV

DO TARRAGONA Vermuts Miró

DO TARRAGONA Vinoteca de la Reserva

DO ALELLA Bouquet d'Alella

DO MONTSANT Cambra Reus Vi genèric de la DO Montsant

DO MONTSANT Cap de Ruc-Celler Ronadelles

DO MONTSANT Celler Anguera Domènech

DO MONTSANT Celler Mas de les vinyes

DO MONTSANT Cellers Unió

DO MONTSANT Cingles Blaus

DO MONTSANT Vinoteca de la Reserva

DO TERRA ALTA Celler Batea

DO TERRA ALTA Cellers Unió

DO TERRA ALTA Germans Balart

DO TERRA ALTA LaFou Celler

DO TERRA ALTA Sant Josep Vins

DO TERRA ALTA Vinoteca de la Reserva

DO CATALUNYA Sant Josep Vins

DO CATALUNYA Vinoteca de la Reserva

DO CONCA DE BARBERÀ Bodegues Sanstravé

DO CONCA DE BARBERÀ Celler Carles Andreu

DO CONCA DE BARBERÀ Gerida Viticultors

DO CONCA DE BARBERÀ Succés Vinícola

DO CONCA DE BARBERÀ Vins de Pedra

DO CAVA Cava Reverté

DO CAVA Celler Carles Andreu

VERMUT DE REUS Vermuts Miró

VERMUT DE REUS Museu del Vermut

VERMUT DE REUS Vermut Yzaguirre & Diene

ROUSSILLON Domaine de Nidoleres

 

ESTANDS GASTRONÒMICS

Forn Casa Ciurana

El Bou

Mantakau 

Fleca Flaqué 

Forn Franquesa 

Daniel Salinas 

Cal Senda 

Restaurant Cafè 158

Bakauma Taverna Japonesa

Cafès Brasília